Remodelarea corporală

În cazul femeilor care nu intenționează să mai aibă o altă sarcină și care au terminat alăptarea cu măcar 6 luni în urmă, procedurile de remodelare chirurgicală sunt cel mai rapid drum către corpul dorit. Poți apela la un pachet de remodelare corporală Mommy Makeover în care poți scăpa de grăsimea în exces, de pielea care atârnă și de vergeturi. Poți reda sânilor aspectul tineresc, poți modifica dimensiunile areolei și ale mamelonului, îi poți micșora sau mări – totul pentru ca tu să te simți din nou bine în pielea ta, să redevii relaxată și fericită.

În cazul în care intenționezi să mai ai și alți copii, tehnicile de remodelare corporală nu sunt o alternativă potrivită pentru tine. În acest caz se recomandă metodele clasice.

Dietă sănătoasă

O alimentație sănătoasă – nu restrictivă – în care să calculezi numărul de calorii, dar să îl adaptezi nevoilor tale de moment, este o metodă foarte utilă pentru pierderea kilogramelor în plus. Alăptarea presupune un consum mare de energie, prin urmare o dietă pentru mamele care alăptează implică un aport de minim 1700 calorii/zi pentru a se preveni apariția carențelor. 

O dietă sănătoasă, cu care să scapi repede de surplusul de greutate din sarcină, presupune consumul de proteine slabe, grăsimi sănătoase, multe legume și fructe proaspete și reducerea cantității de carbohidrați. Nu uita: dulciurile doar compensează pentru lipsa de somn, nu au un aport nutritiv real!

Exercițiu fizic 

În funcție de modul în care a venit pe lume bebelușul tău, medicul îți va recomanda reluarea exercițiilor fizice la un anumit interval de timp de la naștere, interval care poate varia între 6 săptămâni pentru nașterea vaginală fără complicații și 6 luni pentru cezariană și pentru anumite tipuri de efort fizic.

Indiferent cum ai născut, mersul pe jos este încurajat din prima zi după naștere, pe distanțe acceptabile pentru tine și pentru felul în care te simți. Chiar dacă nu face aceleași minuni ca aerobicul sau sala de forță, este o metodă eficientă de a te ajuta să revii în formă și de a consuma calorii. Iar plimbarea este benefică și pentru bebeluș! 

Masaj

Pe lângă efectul său de relaxare, masajul aduce numeroase alte beneficii. Dacă a trecut deja un timp acceptabil de la naștere, conform recomandărilor medicului, poți merge la cure de masaj care să mobilizeze depozitele adipoase din celulită și să redea fermitatea și suplețea pielii. 

Masajul contribuie la activarea circulației sangvine și limfatice, la eliminarea surplusului de lichide din țesuturi și la o stare generală de bine. Mai mult decât atât, se pot folosi creme speciale care să estompeze vergeturile, să reducă celulita sau să îmbunătățească aspectul sânilor. 

O vizită la coafor

După ce, în perioada sarcinii, părul nu ți-a mai căzut aproape deloc, după naștere ai trecut probabil prin momente de panică văzând cum parcă toată podoaba capilară îți părăsește ușor ușor scalpul. 

Ei bine, stai liniștită, e o iluzie: cad firele de păr pe care ar fi trebuit să le pierzi treptat în lunile de sarcină, nu chelești complet. Chiar și așa, disconfortul pe care ți-l creează peria sau cada pline de păr e de înțeles. Adaugă pe această listă lipsa de timp și pasiunea pe care o are bebe pentru a te trage de păr, și vizita la coafor cu schimbarea de look aferentă devine de la sine înțeleasă.

Este cel mai bun moment pentru o tunsoare scurtă, care să te scape de bătăi de cap și de aranjat, să regenereze părul și să îi redea strălucirea și vitalitatea. Ia în calcul și un vopsit – poate în una dintre acele culori intense pentru care nu ai avut niciodată curaj – și vei vedea cât de bine te vei simți! 

Revenirea în formă după naștere este despre a te simți bine cu tine însăți. Chiar dacă formele tale vor fi diferite de cele de dinainte, asta nu înseamnă că vei fi mai puțin atrăgătoare. Vei fi doar… altfel. 

Source