Poate fi o provocare să alegi haine nou născuți, mai ales dacă ești proaspătă mamă. Bebelușii nu au nevoie de o mare varietate de haine. Cu toate acestea, este foarte util să ai mai multe haine bebeluși, mai ales când se murdărește și să ai la îndemână câteva mărimi mai mari pentru când crește.

Factori de luat în considerare atunci când alegeți haine bebeluși

Alegerea hainelor pentru nou-născuți poate fi o provocare, mai ales dacă ești proaspătă mamă. Bebelușii nu au nevoie de o mare varietate de haine. Cu toate acestea, este foarte util să ai mai multe haine, mai ales când se murdărește și să ai la îndemână câteva mărimi mai mari pentru când crește.

Îngrijirea cordonului ombilical

Primul lucru de care ținem cont este că atunci când se naște un bebeluș are încă cordonul ombilical. Prin urmare, avem nevoie de un prim set de haine nou născuți de dimensiunea 0 până la 1 lună care are o deschidere laterală pentru a putea face îngrijirea necesară. La fel, trebuie sa evitam nasturii, curelele sau fermoarele deoarece pot fi foarte periculoase pentru bebeluși și trebuie să fie ușor de pus și scos.

Sezonul

Sezonul anului ajută la determinarea tipului și cantității de haine nou născuți care vor alcătui trusoul bebelușului pentru început. Pe timpul iernii vom avea nevoie de fesuri groase, mănuși și încălțări. Pe de alta parte, vara, salopeta sau salopeta fără mâneci va fi piesa vestimentară esențială pentru bebeluș. De asemenea, cel mai bine este să optezi pentru bumbac care să ajute pielea bebelușului să respire. Este foarte important să aveți grijă să nu se supraîncălzească, deoarece poate provoca insolație și stare de rău.

Pe vreme rece îți poți îmbrăca bebelușul în mai multe straturi și apoi poți scoate acele haine în funcție de locul în care se află. De asemenea, trebuie să ținem cont că veți avea nevoie de un pulover și un fes pentru a îi ține de cald. Mai presus de toate, în primele luni de viață, bebelușii pierd mult din temperatura corpului prin cap. Deci nu uita de fes pentru bebeluș.

Materialul

Dincolo de alegerea culorii, trebuie luate în considerare și materialele deoarece pielea unui nou-născut este foarte sensibilă. Trebuie să alegeți materialul cu atenție, astfel încât să nu provoace nicio reacție alergică sau disconfort precum bumbacul sau dralonul.

Frecvența spălării hainelor

Cât de des spălați hainele poate fi un factor crucial. Este posibil să aveți nevoie de mai multe sau de mai puține haine bebeluși dacă rutina dvs. de spălat rufe este diferită. Dacă spălați hainele în fiecare zi puteți reduce numărul de articole de îmbrăcăminte necesare, pe de altă parte, dacă o faceți mai rar, este posibil să aveți nevoie de două ori mai multe. Un sfat foarte util pentru spălarea hainelor pentru bebeluși este să evitați utilizarea detergenților puternici și a balsamurilor de rufe. Detergenții pot irita pielea bebelușului.

Vă veți da seama și pe parcurs de câte haine nou născuți veți avea nevoie, mai ales că exepriența este cel mai bun învățător. De asemenea, este foarte posibil să primiți și multe hăinuțe cadou, deci puteți vedea pe parcurs de ce mai aveți nevoie.

Source