Steaua va juca miercuri, de la ora 19:00, un meci decisiv. U Cluj este singura echipă cu care nu am obținut niciun punct până acum, iar gheața trebuie spartă alături de suporteri.
AS FC Universitatea Cluj este cotată la 4,17 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 2,66 milioane de euro conform transfermarkt.
În următoare așezare, vom prezenta fotbaliștii de la AS FC Universitatea Cluj, cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate în ultimele 3 meciuri. Vor fi menționați doar fotbaliștii cu peste 500 de minute, exceptând jucătorii transferați în această iarnă.
33. Andrei Cristian Gorcea, portar, născut în 2001, cu 1975 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 24. Roberto Romeo, fundaș dreapta, cu 769 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 18. Florin Ionuț Ilie, fundaș central, cu 720 de minute jucate în acest sezon (90/90/0), 23. Dănuț Costinel Ionuț Gugu, fundaș central, cu 1350 de minute jucate în acest sezon (0/0/90), 44. Denis Florentin Ispas, fundaș central, cu 1794 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 6. Florinel Cătălin Mitrea, fundaș stânga, cu 1359 de minute jucate în acest sezon (0/0/0), 21. Mihai Dobrescu, fundaș stânga, cu 199 de minute jucate în acest sezon (11/0/90), 22. Paul Ovidiu Pârvulescu, fundaș stânga, 7. Ely Ernesto Lopes Fernandes, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 765 de minute jucate în acest sezon (90/74/45), 11. Dragoș Sebastian Tescan, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 1014 de minute jucate în acest sezon (0/55/90), 31, Marius Florian Ciobanu-Vanghele, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 667 de minute jucate în acest sezon (22/16/45), 97. Alebert Marius Hofman, mijlocaș ofensiv dreapta, născut în 2003, cu 1656 de minute jucate în acest sezon (68/74/45), 8. Cristian Marian Balgiu, mijlocaș central, cu 1712 de minute jucate în acest sezon (68/90/35), 10. Florin Nichita Haită, mijlocaș central ofensiv, născut în 2000, cu 1486 de minute jucate în acest sezon (61/35/35), 16. Ioan Constantin Filip, mijlocaș central la închidere, cu 443 de minute jucate în acest sezon (22/16/55), 52. Romario Santos Pires, cu 835 de minute jucate în acest sezon (90/90/90), 32. Alexandru Boiciuc, atacant, cu 1553 de minute jucate în acest sezon (44/84/21) și 91. Valentin Marius Alexandru, atacant, cu 444 de minute jucate în acest sezon (46/6/69).
Marcatorii echipei sunt: Albert Marius Hofman (7 goluri în 25 de meciuri), Dragoș Sebastian Tescan (6 goluri în 20 de meciuri), Alexandru Boiciu (6 goluri în 23 de meciuri), Florin Nichita Haită (6 goluri în 24 de meciuri), Ely Ernesto Lopes Fernandes (3 goluri în 10 meciuri), Valentin Marius Alexandru (3 goluri în 12 meciuri), Sergio Miguel Hora Ribeiro (3 goluri în 21 de meciuri), Roberto Romeo (1 gol în 9 meciuri), Romario Santo Pires (1gol în 10 meciuri), Dănuț Costinel Ionuț Gugu (1 gol în 15 meciuri) și Denis Florentin Isapas (1 gol în 20 de meciuri).
Steaua trebuie să fie mai închegată decât a fost în ultimele meciuri cu U Cluj și să nu mai fie surprinsă pe contre de clujeni. Steaua poate câştiga, dar, pentru asta, o să aibă nevoie de luciditate maximă pe partea defensivă în față aripilor și mijlocașilor ofensivi extrem de fanteziști (Haită, Tescan, Ribeiro, Hofman, Tescan). Un punct mai slab este atacantul care are mai mult rol de pivot și nu este un golgheter clasic. De asemenea, nici în defensivă nu sunt imbatabili cu 20 de goluri primite în acest campionat, în timp ce Steaua are 21 de goluri.
O victorie în meciul cu U Cluj ar face ca unul din barajele de promovare să fie U Cluj vs SC Dinamo 1948 SA, iar prietenia unora va fi pusă la grea încercare.
Oricum ar fi, noi suntem mândri de Steaua. Dacă era să ne uităm la începutul campionatului, o simulare ar fi clasat Steaua în intervalul 4-12 (nu s-au luat în calcul aducerile lui Adrian Popa și Sorin Bustea).
Steaua a făcut un meci decent cu Petrolul Ploiești, iar scorul este cel mai aproape de realitatea din teren. Cu acest punct, Steaua aproape că și-a asigurat locul 4.
Steaua are 6 puncte în fața celor de la Concordia Chiajna și 7 față de cei de la Unirea Slobozia. Dacă Steaua va obține o victorie în meciul cu cei de la U Cluj, este 100% sigură de locul 4.
Am fi vrut să spunem că o să fim siguri și de baraj, însă, pentru asta, se va juca alt meci și în afară terenului de fotbal.
Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu (Buhăescu 84′), Șt. Pacionel – Ad. Popa (Răsdan 90+3′), Enceanu (Măd. Mihăescu 62′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 90+3′)
Antrenor Daniel Oprița
Petrolul Ploiești: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu (Mih. Constantinescu 70′), Tucaliuc (Jarovic 46′), Cioiu (Dr. Gheorghe 70′) – Măzărache (Velisar 81′)
Antrenor: Nicolae Constantin
Spectacolul dat de galerii a făcut ca meciul să aibă un plus aparte.
Steaua a avut 4 ocazii după prima repriză, iar cei de la ACS Petrolu 52 au avut 5 ocazii, iar la finalul meciului ambele echipe au avut câte 7 ocazii. ACS Petrolu 52 a avut un singur șut pe poartă, iar Steaua a avut 4 șuturi pe poartă. Prahovenii au avut 4 șuturi pe lângă poartă, iar Steaua a avut 6 șuturi pe lângă poartă. Gazdele au avut un cartonaș roșu și 5 cartonașe galbene, iar oaspeții au avut un singur cartonaș galben. Singurul capitol în care ploieștenii au dominat a fost la numărul de cornere, unde au avut 11 la 4.Așezarea celor de la Petrolul a fost un 4-2-3-1 de bază pentru prahoveni.
Ne bucură creșterea de formă a lui Oroian, mai ales recuperările pe fazele ofensive, și faptul că Horia Iancu, deși nu a mai jucat de o perioadă lungă de timp, pare că nu resimte absența meciurilor oficiale.
Declarațiile antrenorilor de la finalul meciurilor sunt unele elocvente
Nae Constantin ”E adevărat că trei puncte ar fi fost mari pentru noi, dar din păcate nu am luat decât unul și la cum s-a jucat pot să spun că e echitabil. Așteptam mai mult de la jucători, dar din păcate ăștia suntem, astea ne sunt limitele. Nu ne rămâne decât să ne strângem, mai sunt trei meciuri foarte importante și trebuie să trecem cu bine peste ele.Nu cred că a fost mai motivată Steaua, habar n-am. Dacă a fost mai motivată sau mai puțin motivată, Steaua a jucat. Are o echipă bună, n-am ce să reproșez. Adversarele au apărări mult mai bun și sunt organizate mai bine. E și lipsa lui Diarra. Putem să găsim scuze o grămadă. Atmosfera a fost de derby de Liga 1, dar din păcate nu am reușit să mulțumim. Sper să îi mulțumim pe fani cu o promovare. Sunt nervi, e tensiune mare, ați văzut ce-a fost și la Cluj. E de înțeles”.
Daniel Oprița „A fost o atmosferă frumoasă în tribune, așa cum mă așteptam. Și pe teren eu zic că a fost un meci de luptă, un duel aprig. Până la urmă, a fost un rezultat echitabil. Până acum eram singura echipă care încercam să ieșim la joc și mai speculau alții spațiile pe care le lăsam. De data aceasta am încercat și noi să jucăm mai organizat, să nu le dăm spații, dar nu am venit să jucăm la egal. Am încercat să dăm gol, am avut și noi câteva situații. Asta este. A fost un arbitraj corect. Și-a făcut treaba destul de bine. Au fost câteva faze mai dificile, dar eu zic că a luat deciziile corecte. Domnul Claudiu Tudor (este directorul sportiv de la Petrolul, care l-a acuzat pe Oprița în timpul meciului că face schimbări în prelungiri) a început să mă înjure, că trag de timp. Trebuia să mă dau la o parte, că m-am dat cu Hermannstadt la o parte. Numai un om care, probabil, a trăit lucruri din astea putea să se gândească. Eram sigur, de aia am și zis că-mi pare rău că am pierdut la scorul ăla (n.r. – 1-4 pe teren propriu cu FC Hermannstadt). Am încercat să jucăm și cu ”U” Cluj, și cu Hermannstadt. Niciodată, sunt prea ambițios și cred eu că sunt corect, și joc toate meciurile jucăm toate meciurile la victorie, adică pe teren. S-a întâmplat, sunt supărat și pentru meciul ăla, pentru că mă gândeam că unii oameni o să gândească în felul ăsta, dar asta a fost. Dar asta a fost, poate au fost mai buni și ei, și ”U” Cluj. Și cu ”U” Cluj am jucat destul de bine, am încercat să dăm totul, cum vom încerca să dăm și miercuri. Nu avem un lot numeros, în care să putem să facem schimbări, că se joacă din trei în trei zile. Sunt supărat pe ce s-a întâmplat în ultimele minute, când au început să mă înjure. N-am nimic cu suporterii, e o echipă la care țin, la care am cunoscut ani frumoși. Dar am fost și o perioadă când mi-am făcut treaba și am fost îndepărtat. Am și o hernie de disc acum, m-am cocoșat de cât i-am ținut atunci, când am jucat pe la Conpet, am promovat. Și am fost îndepărtat într-o situație în care eram într-o formă bună, că am ajuns să joc în Rusia, în prima ligă. N-a mai sărit nimeni, niciun suporter, să mă apere, să spună de ce. Și am mai avut alte lucruri, când am fost chemat pe la Ploiești, să vorbim să vin antrenor aici și m-au trimis înapoi, nu mi-au mai răspuns la telefon. Lucruri dintr-astea. Eu cred că meritam să primesc mai mult, că și eu am dat pentru echipă. Aici, cât am fost, am dat totul și nu cred că am păcălit pe nimeni, așa cum o să fac și la Steaua și la orice echipă la care o să mă duc”.
Probabil că Steaua ar fi trebuit să forțeze mai mult, însă acest punct obținut e mai valoros, decât să riște să atace cu toate liniile și să piardă meciul, ca urmare a unui eventual contraatac a lui Petrolul. Și cu o victorie, Steaua ar fi fost cu 6 puncte în spatele celor de la U Cluj, cu 3 meciuri înainte de final.