Lumea este plină de potențiale erori tehnologice și incidente, așa că cel mai bine este să acționezi preventiv și să-ți protejezi telefonul cu o husă de protecție. Exista o gama variată de huse pentru telefoane la Kubato din care poți alege modelul tău preferat!

Venim în întâmpinarea ta cu cu câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare pentru a evita stricarea telefonului tău mobil.

Protejeaza-ti telefonul de impact

Cea mai frecventă problemă pe care atelierele de reparații o intalnesc este ecranul de sticlă spart. Ecranele sunt deosebit de vulnerabile la spargere dacă punctul de impact este într-un colț al telefonului, unde forța exercitată asupra sticlei este mai concentrată.

Pentru un nivel de protecție de bază, alege o husă dintr-un material care absoarbe șocurile (cum ar fi siliconul sau cauciucul) care acoperă colțurile vulnerabile ale telefonului. Experții sfătuiesc pe proprietarii de smartphone-uri împotriva carcasei din plastic, care nu absoarbe efectiv șocul și este mai probabil să pună impact asupra dispozitivului în sine.

Dincolo de asta, ceea ce cumperi depinde de cum și unde folosești telefonul. O carcasă subțire poate fi bună dacă ești încrezător că vei supune telefonul doar la lovituri zilnice și la căderi minore. Încearca o husă subțire translucidă pentru a-ti evidenția designul telefonului.

Carcasele groase și voluminoase adaugă mai multă greutate și absorb șocuri mai mari. Specialiștii recomandă aceste huse pentru utilizatorii de telefoane mai tineri.

Adolescenții sunt mai predispuși să-și spargă telefoanele. Pentru adolescenții care preferă o protecție mai bună, recomandăm carcasele durabile din policarbonat, cu clapete care protejează porturile de încărcare și un toc. Oferă telefonului tău o alura al unui transformator în miniatură.

Ia în considerare nevoile tale

Din experiența noastra, pagubele cauzate de apă sunt mai puțin frecvente decât deteriorarea ecranului, deși exista multe incidente acvatice în weekend-urile lungi de vara, când înotătorii își iau din greșeală telefoanele pentru o baie. Exista huse marine pentru care oferă protecție și sunt rezistente la apă, si la impact.

Daunele cauzate de apă reprezintă o problemă mai mică, deoarece rezistența la apă a devenit standard la telefoanele de top, dar reține că acest tip de protecție nu se extinde la mare sau ocean. Apa sărată este corozivă, așa că o carcasă rezistentă la apă ar putea fi o idee bună dacă există vreun risc ca telefonul tău să intre în contact cu ea.

Dacă întinzi în mod constant limitele bateriei telefonului tău, exista huse care sunt și încărcătoare. Husele folio sau portofel, îți pot transporta și încărca telefonul, împreună cu alte necesități, cum ar fi actul tău de identitate și carduri. Ca un plus, acestea pot oferi un nivel de protecție surprinzător de bun, deoarece multe oferă o acoperire completă în jurul marginilor și o clemă metalică care ține telefonul fix.

Ar trebui să utilizezi și o folie protectoare pentru ecran?

Comercianții cu amănuntul de accesorii pentru telefoane au adesea folii de protecție pentru ecran, care se lipsesc direct pe suprafața ecranului tactil a telefonului. Experții noștri recomandă să investești în protectoare de ecran din sticlă securizată, care îndepărtează zgârieturile mai eficient decât cele din plastic.

Plasticul este cel mai frecvent material folosit pentru carcasele telefoanelor, de obicei policarbonat, TPU (poliuretan termoplastic) sau un amestec al celor două. Dar ce se întâmplă când îți actualizezi telefonul în câțiva ani? Acest caz probabil se va alătura valului tot mai mare de deșeuri de plastic. Partea buna este ca începem să vedem huse de telefoane din plastic biodegradabil. Dacă ești îngrijorat de impactul plasticului asupra mediului, ar fi mai bine să alegi un alt material, cum ar fi lemnul durabil.

Sfat înțelept

Experiențele pe care smartphone-urile noastre ne permit să le avem (primirea celor mai recente informații, realizarea de fotografii pe care le prețuim, păstrarea contactului cu cei dragi) merită protejate. Dar, pe măsură ce telefoanele devin din ce în ce mai portabile, le expunem la riscuri mai mari, experții subliniază că, deși husele sunt cea mai bună modalitate de a proteja preventiv telefonul, nicio carcasă nu este 100% sigură.

Source