Cauzele care pot duce la inchiderea singura a unui calculator pot fi multiple si pot avea la baza fie probleme in functionarea sistemului soft, fie probleme la partea de componente hardware. Pentru a rezolva cat mai repede o astfel de situatie si pentru a avea certitudinea ca ai identificat corect cauza, este indicat sa apelezi la profesionistii in reparatii calculatoare.
Cauze care duc la inchiderea calculatorului
Atunci cand vorbim despre faptul ca un calculator se inchide singur exista trei aspecte care pot avea aceleasi manifestari. Fie monitorul se stinge si unitatea continua sa functioneze, fie calculatorul porneste si se stinge la cateva secunde, fie calculatorul se restarteaza singur de cateva ori la rand. Oricare dintre aceste manifestari indica faptul ca exista o cauza care trebuie solutionata cat mai repede pentru a recapata deplina functionalitate.
In situatia in care o astfel de manifestare este cauzata de probleme ale componentelor hardware este nevoie de o verificare a conexiunilor fizice ale dispozitivelor de hardware sau setarile virtuale ale unora dintre aceste componente. Este posibil sa vorbim despre o configurare necorespunzatoare care sa conduca la astfel de situatii prin faptul ca sistemul nu poate raspunde prompt la anumite comenzi si de aceea porneste o noua sesiune fara o alta comanda.
Daca nu ai experienta sau pregatirea pentru astfel de operatiuni, atunci cea mai buna solutie este sa te adresezi unui service autorizat si specializat in reparatii calculatoare.Exista posibilitatea ca aceste probleme sa fie cauzate de probleme ale sistemului de operare Windows. Si aici vorbim despre posibilitatea de a exista anumite configurari care sa nu fie efectuate corect sau anumite erori pe care Windows-ul nu le poate rezolva singur.
Tot din perspectiva componentelor software cauza poate fi generata de anumite programe instalate care sa nu ruleze corespunzator. Daca placa video sau procesorul sunt prea solicitate si se produce incalzirea sistemului, se poate ajunge la inchiderea calculatorului fara vreo comanda data in acest sens.
Desi acest lucru poate fi verificat usor si cei mai multi dintre utilizatori verifica in primul rand acest aspect, inchiderea calculatorului se poate face inclusiv prin intreruperi sau probleme la alimentarea cu curent electric. O alta cauza care poate duce la inchiderea calculatorului este o problema la nivel de memorie RAM. Aceasta scrie si sterge constant date, iar daca apare o defectiune la memoria RAM care poate compromite sistemul de operare, atunci calculatorul se poate inchide singur.
Nu in ultimul rand problema poate fi cauzata de infestarea cu programe malware sau cu virusi din mediul online. Aceste programe sau virusi pot compromite sistemul si pot da alte comenzi fata de cele date de utilizator, fapt ce poate fi derutant la nivel de sistem si de componente hardware.
Profesionistii in reparatii calculatoare – cea mai sigura alegere
Indiferent daca ai identificat cauza care poate duce la inchiderea singura a calculatorului sau nu, pentru a avea certitudinea ca ai rezolvat aceasta problema pe termen lung si in mod eficient este indicat sa apelezi la un service autorizat. O echipa specializata in reparatii calculatoare va putea identifica exact cauza in cel mai scurt timp si o va putea remedia eficient astfel incat calculatorul sa poate functiona optim din nou.