Secretul stă în alegerea proporțiilor

Stilul smart casual este specific, în mod deosebit, tineretului modern. Astfel se explică nevoia acestei generații de a încerca să se elibereze cumva din strictețea stilului oficial (smart), prin elemente de comoditate și confort (casual). De exemplu, o cămașă cu mânecile suflecate, prinsă în talie, peste pantaloni, de o curea fină, cercei metalici asortați la o brățară și încălțăminte comodă în tonuri complementare ținutei pot forma un model interesant de urmat.

Accesoriile–atât utile, cât și estetice

În privința unor elemente practice, precum gențile, stilul smart casual poate utiliza aproape orice model, în funcție de eveniment (desigur, nu este cazul unor designuri extrem de elegante, de seară). De pildă, ținutelor de zi le pot fi alăturate genți încăpătoare, care iau forme extrem de generoase, pentru a putea transporta tot ce este necesar. De asemenea, încălțămintea poate fi comodă, șic, elegantă, personalizată (teniși pictați de mână) etc., în funcție de situație.

Cerceii–un accesoriu notabil

Fie că sunt utilizate în forme simple sau elaborate, aceste accesorii pot face diferența. Realizați din materiale diferite (metale prețioase, lemn, textile, plastic, sticlă etc.), cu design interesant și culori atrăgătoare, cerceii pun în valoare detalii anume, precum decolteul cămășii descheiate la rever, linia fină a unui profil conturat de gulerul unei jachete sau coafura proaspăt aranjată.

Accesoriile de la gât – esențiale în geometria unei ținute

Un look smart casual poate utiliza atât elemente de finețe (lănțișor fin de aur, choker, șirag de pietre semiprețioase, șnur de piele etc.), cât și accesorii de dimensiuni mari (lanțuri din inox sau argint, broșe metalice sau din combinații de materiale, șiraguri de mărgele, pietre, sticlă, lemn etc.). Obținerea unui efect optim trebuie să țină seama, însă, atât de posibilitatea de a se potrivi celorlalte elemente, cât mai ales de specificul persoanei care alege să le poarte. Astfel, dacă silueta este înaltă și zveltă, va putea alege lungimi vizibil mai mari decât cineva de statură minionă.

Inelele și brățările–semne ale unor mâini atente la detalii

În ceea ce privește accesorizarea mâinilor, sunt puține femeile care nu iau în considerare purtarea de inele, a căror asortare trebuie să țină cont de echilibrul dintre culori, design și tematica invocată. De exemplu, dacă urmărești să obții un set vizual de efect, poți alege să porți un inel de dimensiuni mari pe o mână și brățara asortată acestuia pe cealaltă mână. Pentru un plus de fantezie și culoare, poți să încerci modele din colecția nouă de inele din argint de pe EdenBoutique. În ceea ce privește manichiura asortată ținutei smart casual, aceasta poate fi în tonuri nude sau colorată, însă trebuie să rămână, invariabil, simplă, fără excese sau adaosuri nepotrivite.

Machiajul de calitate conferă plus de valoare ținutei

Imaginea stilului smart casual presupune un make-up potrivit, în funcție de momentul în care te afli. Dacă este vorba despre o zi la birou, machiajul va fi cât mai natural, de zi. În schimb, dacă mergi la un eveniment de seară și alegi acest stil, va fi necesar să accentuezi–atent proporționat–anumite aspecte ale machiajului (precum ochii, de exemplu), pentru a-ți adăuga un plus de mister.

Indiferent de situație, stiliștii recomandă drept obiectiv obținerea unui echilibru vizual. Un pulover oversize, de exemplu, poate fi combinat cu pantaloni drepți, o pereche de cercei simpli și, eventual, un inel mare, însă toate acestea nu pot fi purtate de o minionă, deoarece ținuta ar crea impresia unei disproporționalități și mai mari decât în realitate. Ca în oricare alt domeniu, demersul obținerii unei imagini optime este în strânsă legătură cu urmărirea și respectarea echilibrului, chiar și într-o combinație aparent oximoronică, precum smart casual.

Source