Știați că în lume au loc zilnic peste 400 de milioane de atacuri malware? Și peste 300 de milioane de încercări de autentificare frauduloase? Majoritatea scurgerilor de date sunt cauzate de furtul de credențiale (81%), de duplicarea parolelor (73%) și de utilizarea de aplicații neautorizate de către angajați (50%)? (Microsoft).
Să te bazezi doar pe un user și pe o parolă ca metodă de autentificare nu mai este realist astăzi din punct de vedere al securității.
Pe măsură ce criminalitatea cibernetică devine mai sofisticată, companiile descoperă că vechile lor sisteme de securitate nu se potrivesc amenințărilor și atacurilor moderne.
Afacerile și organizațiile de orice dimensiune pot suferi de pe urma unor atacuri cibernetice doar pentru că sunt o țintă ușoară și nu neapărat dintr-un motiv anume. Dacă oferiți servicii prin care clienții se autentifică pentru a-și accesa datele, aceștia ar putea fi, de asemenea, în pericol. Parolele conturilor lor ar putea fi furate într-un atac de phishing sau ar putea fi ușor de ghicit de către un hacker. Când conturile clienților conțin date bancare, permit realizarea de tranzacții financiare, lucrurile se complică.
Veste bună e că, potrivit analizelor Microsoft, 99% din atacuri pot fi blocate prin autentificarea în mai mulți pași.
Google a descoperit că simpla adăugare a unui număr de telefon de recuperare la cont și activarea 2FA poate bloca până la 100% dintre roboții automatizați, 99% din atacurile de phishing în masă și aproximativ 76% dintre atacurile țintite.
Autentificarea cu 2 factori (2FA), denumită și autentificarea în 2 pași, poate fi un scut atât pentru afacerea dvs., cât și pentru clienți, protejând accesul atât la sisteme, cât și la conturile clienților.
Cu autentificarea în doi pași (2FA) și One Time Password (OTP), adaugi un nivel suplimentar de securitate contului, în caz că se fură parolele sau dispozitivele. Astfel, când o persoană neautorizată va dori să acceseze adresa de email, un cont online sau să efectueze o tranzacție din platforma e-banking, nu vă putea fără parola unică OTP.
One Time Password (OTP) sunt parole unice valabile doar pentru o singură sesiune de conectare, pentru o perioadă de timp limitată. OTP-urile sunt o metodă de autentificare utilizată în mod obișnuit ca parte a autentificării în doi pași (2FA) și a autentificării cu mai mulți factori (MFA).
Autentificarea în 2 pași (2FA) implică un prim factor de autentificare, ce constă adesea într-un user și o parolă și al doilea factor de autentificare ce constă adesea într-un cod unic primit primit SMS sau e-mail ori în scanarea digitală a amprentei sau a feței.
Folosirea SMS-ului pentru livrarea OTP-ului este o metodă des întâlnită, din mai multe motive:
-Implementare ușoară – utilizatorii au mereu la îndemână telefonul mobil.
-Livrare rapidă – 99,98% din parolele unice OTP sunt livrate.
-Cost redus – nu necesită hardware suplimentar și implică o minimă mentenanță.
Pentru un nivel de securitate cât mai înalt, se recomandă să adăugați 2FA și OTP la orice pas: creare cont, logare în cont, confirmarea unei tranzacții, confirmarea unei actualizări.
Asigurați-vă afacerea și conturile utilizatorilor cu 2FA și OTP via SendSMS!
Știm că nu ai timp de investit în a deveni expert în securitate. SendSMS.ro te scutește de acest efort pentru ca tu să te axezi pe ceea ce este mai important pentru afacerea ta.
-Livrare garantată pentru OTP-urile prin SMS. Gateway-ul nostru SMS livrează volume mari de mesaje cu parole unice în timp util.
-Configurare API simplă. Integrare și configurare ușoară pentru a genera și livra OTP-uri prin SMS.
-Complianță GDPR. Nivel suplimentar de securitate pentru protejarea datelor și respectarea normelor GDPR.
-Cost redus – nu necesită hardware suplimentar și implică o minimă mentenanță.
-Conexiune world wide – acoperim peste 700 de operatori în peste 150 țări.
-Certificat ISO 27001 – SendSMS trimite mesajele direct în centrul de servicii de mesaje scurte al operatorilor GSM, fără intermediari ce pot sustrage date din mesajul respectiv.
Află mai multe pe SendSMS.ro