Suntem intr-o era in continua expansiune, tehnologia avanseaza cu pasi repezi, iar scopul acesteia este de a ne usura munca si viata, in general. Un exemplu concret il reprezinta cei mai buni roboti de bucatarie , care actualmente sunt capabili sa preia o buna parte din sarcinile noastre cele mai migaloase. Un astfel de aparat are capacitatea de a felia si toca legumele, de a toca carnea si de a prepara o multime de alte retete.
Modul si gradul in care un astfel de robot ne poate ajuta depinde de modelul pe care il alegem si de functiile din dotare. Unii roboti sunt mai dotati, in timp ce altii sunt prevazuti cu functiile de baza. Esential este sa alegem produsul potrivit nevoilor noastre.
In primul rand, trebuie sa iei in considerare capacitatea pe care produsul o ofera. Desi exista variante a caror capacitate porneste de la 300 ml ajungand pana la 10 litri, trebuie sa optati pentru varianta potrivita nevoilor voastre. In general, un robot cu capacitatea de 4-5 litri este suficient, insa aceasta poate varia in functie de numarul membrilor familiei, dar si de obiceiurile culinare.
Pe partea de functii si accesorii, trebuie sa mentionez ca exista roboti pe piata care pot beneficia chiar si de 30 de functii. Fie ca esti o persoana pasionata de gatit, fie ca esti doar amator, un astfel de aparat cu siguranta iti va fi de mare folos.. Principalele functii ale unui robot de bucatarie sunt:
-Mixare – ce presupune amestecarea si tocarea marunta a ingredientelor, dispunand la baza de o lama ascutita.
-Framantare – te scuteste de framantarea manuala a aluaturilor.
-Rasnire – este potrivit pentru a macina cafea proaspata.
-Stoarcere – folosit pe post de storcatoare, poti obtine suc natural si delicios.
-Feliere – poti felia diverse tipuri de alimente, avand la baza o lama ce poate fi inlocuita in functie de cat de gros vrei sa felieze produsele.
-Tocare si maruntire – este cea mai des intalnita funcite si permite procesarea atat a alimentelor moi, cat si a celor mai dure.
Opteaza pentru roboti care sunt construiti si dispun si de accesoriile realizate din materiale rezistente, durabile in timp. Pentru maruntire si feliere sunt folosite lame, discuri de taiere, pentru tocare cutite, pentru mixare si amestecare tel special, pentru framantare brat in forma de spirala si asa mai departe. Functiile sunt in stransa legatura cu accesoriile de care aparatul dispune. La fel si performantele pe care aparatul este capabil sa le atinga!
In plus, orienteaza-te catre un produs care sa beneficieze de mai multe trepte de putere, dar si de functia Pulse, pentru a le putea adapta in functie de continut.
Siguranta este esentiala, asa ca inca un motiv in plus pentru care sa optezi pentru un robot de bucatarie este siguranta pe care acesta este capabil sa o ofere. Aceasta se refera la mai multe sisteme, cum ar fi cel de blcoare pentru a preveni accidentarile sau anti-aluencare ce asigura o buna stabilitate produsului. De asemenea, pentru a preveni suprasolicitarea motorului, ideal ar fi sa dispuna de functie de oprire automata.
Intretinerea unui astfel de aparat este mai simpla decat te-ai fi gandit. Accesoriile, de regula, se detaseaza usor, iar curatarea lor este foarte simpla. Poti face acest lucru fie imediat dupa utiizare direct sub jetul cu apa, fie poti adauga accesoriile in masina de spalat. Insa, pentru a doua varianta ar trebui sa verifici si manualul pentru a fi siguri ca este permis acest lucru.
In ansamblu, desi este un aparat complex, un robot de bucatarie este usor de folosit, usor de intretinut ce nu presupune un efort special pentru a face niciunul dintre aceste lucuri. Insa, exista cateva aspecte pentru buna intretinere si utilizare de care ar fi bine sa tineti cont. Dincolo de faptul ca este de bun augur sa citesti manualul de instructiuni pentru a folosi produsul in mod corect, ideal ar fi sa tii cont si de urmatoarele sugestii.
In primul rand, curata aparatul dupa fiecare utilizare. Nu lasa resturi de alimente sa ramana in bol sau pe accesoriile acestuia, fiindca ii pot afecta durata de functionare. Cu atat mai mult cu cat acestea se curata usor si rapid, nu ai de ce sa le lasi murdare! Pe de alta parte, baza aparatului nu poate fi spalata, insa o poti curata cu o carpa umeda dupa ce ai deconectat aparatul de la retea.
Pe de alta parte, evita sa suprasoliciti aparatul. Nu il folosi mai mult decat este necesar si ofera ragaz motorului pentru a se raci in cazul in care se incalzeste. Pauzele scurte, atunci cand este necesar, sunt intotdeauna bine-venite. Daca motorul dispune de sistem de auto-oprire, atunci se va opri automat.
Niciodata nu supraincarca aparatul. De aceea, repet ca este important sa optezi pentru un robot cu o capacitate potrivita. Nu este recomandat sa adaugi mai multe ingrediente decat este indicat, fiindca motorul va fi fortat si poate conduce la degradarea sa.
Stim ca nu este o alegere usoara achizitionarea unui robot de bucatarie, de aceea, va recomandam sa accesati https://www.robotibucatarie.ro/, unde puteti gasi mai multe informatii pertinente despre roboti de bucatarie, in general, review-uri la modelele dorite, dar si topul celor mai buni roboti ai momentului. O buna informare te va conduce catre decizia corecta!