Cum vine asta? Cum adica “solutia mai ieftina ne costa mai mult”?

Hai sa luam urmatoarea situatie: te-ai hotarat sa-ti dechizi o afacere in mediul online si cautati pe cineva care sa te ajute cu site-ul. Hai sa mergem si mai specific. Vrei sa-ti deschizi un magazin online de incaltaminte iar pentru ca peste 40% din site-urile existente la nivel mondial folosesc WordPress, ai ales aceasta platforma (evident folosind si pluginul Woocommerce).

Incepi sa cauti pe cineva care sa-ti ofere serviciul acesta de creare / realizare magazin online wordpress si dupa ceva timp vei avea mai multe oferte pe masa. Unele vor fi de cateva sute de lei, altele de cateva sute de euro iar altele de cateva mii de euro. De ce este asa mare diferenta de preturi? Pentru ca fiecare agentie / freelancer isi valorifica diferit munca sau timpul. Sunt inca multi care se lupta sa fie ei cei mai ieftini de pe piata in speranta ca daca reusesc sa ofere cel mai mic pret, vor fi si cei mai cautati. 

Din nefericire, pentru multi antreprenori pretul este aproape intotdeauna factorul decisiv. Si asta este o mare greseala. De ce? Pana la urma “daca poti rezolva o problema cu un cost mai mic, de ce sa nu o faci?”.  

Raspunsul este simplu: un site ieftin te va costa in final mai mult decat iti poti imagina.

De ce solutia cea mai ieftina te costa mai mult

Sa presupunem ca ai ales una dintre variantele de cele mai “profitabile” (prin profitabile se intelege doar ieftine). Cat de mult crezi ca isi va da interesul persoana respectiva? Cat de multa atentie va oferi detaliilor si nevoilor tale de business? Cat de calificata este pentru a-ti furniza un serviciu de calitate? Cat de serioasa va fi in privinta termenului de livrare? 

Sunt pline grupurile de facebook de postari de genul “Caut pe cineva serios sa-mi refaca site-ul. Am platit pe cineva dar:

1. nu mai raspunde la telefon / mail

2. nu este deloc ce am cerut

3. ….. ”

Multi antreprenori s-au trezit cu site-urile virusate dupa lansare sau si-au dat seama ca nu puteau fi plasate comenzi pe site (procesul de comanda nu era setat cum trebuie). Problema cu site-urile virusate este din ce in ce mai intalnita pentru ca sunt multi “profesionisti” pe care nu-i intereseaza cele mai bune practici pentru securizarea unui site. Drept dovada majoritatea lasa username-ul de login “admin”. 

Nu inseamna ca nu pot fi si exceptii. Adica daca cineva iti cere mai multi bani pentru a-ti oferii acelasi serviciu nu inseama ca iti va oferii automat o calitate superioara.

Este responsabilitatea ta ca si antreprenor sa te documentezi bine despre persoana / persoanele cu care urmeaza sa lucrezi. Altfel, dupa ce termini cu ei vei cauta servicii de optimizare site sau chiar redesign/ refacere iar in final vei ajunge la concluzia ca solutia cea mai ieftina, te-a costat mai mult.

Cat ar trebuie sa coste un site web?

Sunt multi factori care influenteaza pretul unui site de prezentare sau al unui magazin online. Fiecare prestator face o evaluare asupra volumului de munca si in functie de asta iti prezinta oferta.

Uite cateva exemple de factori care pot influenta pretul:

– optimizare seo on page;

-redactare texte (articole de blog, descrieri produse / categorii de produse);

-adaugare produse in magazinul online;

-optimizare viteza de incarcare;

-design custom (nu customizarea unei teme existente);

-plata cu cardul;

-integrarea unui software de facturare (ex: Smartbill, FGO);

-sincronizarea cu firma de curierat (se genereaza automat AWB-ul);

-plugin-uri premium incluse.

Discutia despre cat costa un site web este foarte ampla dar ceea ce trebuie sa retii in finalul acestui articol este ca pretul nu ar trebui sa fie niciodata factorul decisiv in momentul in care alegi un prestator de servicii. 

Daca acum esti in cautarea cuiva care sa-ti realizeze un magazin online (sau un simplu site de prezentare/ blog) poti lua legatura cu Adi Coscai, freelancer Web Designer & Developer din Bucuresti, care ajuta antreprenorii la inceput de drum sa aiba succes in mediul online. Il gasesti pe adicoscai.com sau ii poti scrie direct folosind adresa de email [email protected].

Source