„În acest context autohipnoza poate fi abordată ca activitate de rezolvare a problemelor, referindu-se la trecerea în revistă și inventarierea grijilor cotidiene ale subiectului, la dezvoltarea unor deprinderi mai eficiente de studiu și activitate, cât și la unele modalități concrete de autoterapie. Trebuie să ne obișnuim să ascultăm semnalele de alarmă ale organismului pe care ni le transmite subconștientul. Ori de câte ori ne găsim într-o situație care ni se pare fără soluție trebuie în autohipnoză să reinterpretăm situații, să o transformăm dintr-o situație distructivă într-una utilă”, reamintește Andrei Teașcă.
Are loc lansarea unui nou concept – înlăturarea fricilor prin Magic Art-Terapie.
După succesul spectacolului experimental MAG, am considerat că este nevoie de un atelier care să instruiască pe specialiști în această formă de intervenție prin art-terapie. Acest atelier de dezvoltare personală se adresează specialiștilor din domeniile: art terapie, psihologie, asistență socială, învățământ etc.
În cadrul evenimentului Prof. coord. dr. Andrei Teașcă va înmâna Ioanei Udrescu diploma în urma absolvirii cursului de perfecționare în metoda Magic Art Therapy. Cu această ocazie ea se lansează ca magic art-terapeut în cadrul centrului nostru.
Ioana Udrescu va concluziona, în cadrul evenimentului de lansare, părerea personală despre tehnicile învățate de intervenție (improvizație, magie, metafore, consiliere, hipnoză) cu clienții și beneficiarii și va avea o demonstrație proprie de magic art-terapie.
De asemenea, va prezenta un moment de magie și de hipnoză de scenă sub supravegherea coordonatorului Andrei Teașcă.
„S-a spus adesea că omul este foarte dependet de obiceiuri și e adevărat. Omul are mulți ’stăpâni’ ce-și asumă rolul de a-l dirija spre anumite tendințe, oferindu-i sentimentul de siguranță în mediul său; Aceeași ’stăpâni’ au grijă să sădească în el și frica de a nu-și pierde obiceiurile, cel puțin atât timp cât ele corespund scopurilor ’călăuzelor’ sale. Societatea în care trăim promovează diferite motivații, de cele mai multe ori artificiale, încurajate de interese și convenții ce conduc pentru un timp mișcarea maselor de oameni. Tocmai această ’hipnoză indusă’ (mentalismul – cum ar spune un magician), impregnată artificial, îi înlănțuiește cel mai mult pe oameni și îi împiedică să se schimbe în vreun fel. De exemplu, a iubi și a te simți iubit reprezintă o nevoie naturală pentru orice ființă umană, însă redirecționarea atenției sociale a vremii atașează iubirii o serie de credințe limitative care o transformă în ceva artificial și aprope imposibil de trăit. Mentalismul ne spune că omul se ghidează după comportamentul celor din jur și prin imitarea lor obține o liniște psihologică ce-i permite să-și găsească un loc acceptat în societate. Credințele limitative ale vremii impun anumite tipuri de comportament, de limbaj, de relații umane, de opinii și principii care asigură ’normalitatea’. Trebuie să fii în pas cu aceste principii impuse pentru a nu te îndepărta de mulțime. De aici frica de schimbare . Dar nu merită oare să încercăm? Alegerea este în noi”.
Participarea la atelier se face prin înscriere. Înscrierile se fac prin e-mail la adresa [email protected], cu confirmarea locului în sală. Având în vedere contextul actual, locurile sunt limitate.
Prof. Dr. Andrei Teaşcă
Youtube: https://bit.ly/3coDP16
Facebook: https://www.facebook.com/teascaandrei/
Email: [email protected]
Tel: 0755 334 334