Companii de software development – de ce sunt o idee bună?

Fiecare persoană care conduce o afacere este mereu în căutarea unor noi modalități de a crește profitul și business-ul. Acest obiectiv poate fi atins în două moduri: prin creșterea vânzărilor sau prin reducerea costurilor. Utilizarea unui software adecvat poate fi un mare sprijin în ambele domenii și astfel să aducă compania mai aproape de atingerea obiectivelor stabilite.

Mulți antreprenori se întreabă dacă să aleagă o soluție gata făcută disponibilă pe piață sau să înceapă colaborarea cu o companie care oferă Software Solutions pentru a dezvolta o aplicație personalizată, concepută pentru nevoile lor. Este clar că multe companii aleg software-ul dedicat deoarece produsele gata făcute disponibile pe piață nu le îndeplinesc pe deplin cerințele.

De ce merită investiția într-un software personalizat?

Mai jos sunt prezentate 5 motive pentru care merită investiția într-un software personalizat, oferit de o companie software development.

Adaptare deplină la nevoile existente

Cel mai mare avantaj al construirii de sisteme IT dedicate este adaptarea lor deplină la nevoile companiei. Un procent mare de companii se concentrează pe personalizarea produselor și serviciilor sau extinderea ofertei tradiționale cu articole suplimentare. Ca parte a acestor activități, procesele de afaceri se pot schimba și ele. Un mare dezavantaj al unui software gata făcut este posibilitatea lui limitată de personalizare, de aceea un software dedicat este preferabil.

Posibilități de modificare a aplicației

Fiecare companie care operează pe piață trebuie să își adapteze activitățile atât la reglementările legale în schimbare frecventă, cât și la așteptările clienților și la alte variabile ale pieței. Proprietarii de afaceri ar trebui să cunoască opiniile utilizatorilor și să ajusteze oferta la nevoile acestora. Pe măsură ce serviciile sunt modificate, procesele de afaceri se pot extinde, ceea ce duce la necesitatea de a modifica software-ul.

Integrarea mai ușoară cu alte sisteme

Când lucrezi pe două sau mai multe sisteme, se întâmplă adesea ca mai multe soluții să aibă nevoie de acces la aceleași resurse. Introducerea acelorași date în mai multe sisteme nu este doar o pierdere de timp, dar crește și riscul apariției unor diferențe din cauza erorii umane. Soluția este integrarea sistemelor informatice constând în combinarea a două sau mai multe software-uri în așa fel încât să își poată folosi reciproc resursele și să facă schimb de informații.

Scalabilitate

Odată cu dezvoltarea companiei, apar noi clienți și utilizatori, oferta companiei devine mai bogată, iar procesele de afaceri pot fi extinse. Numărul lor total poate crește și pot apărea noi variante. Astfel, nu merită să investești într-un sistem informatic gata făcut, foarte complex la începutul funcționării companiei, în care este greu să te regăsești, iar majoritatea funcțiilor sunt inutile.

Satisfacția de a construi ceva inovator

Multe companii aleg un software dedicat nu numai din motivele menționate mai sus, ci și pentru că obțin o mare satisfacție. Majoritatea oamenilor se bucură de soluții inovatoare și sunt fericiți când ideea lor prinde viață. Merită să implici angajații companiei în procesul de creare a sistemului încă de la început, deoarece sfaturile și observațiile viitorilor utilizatori pot fi foarte utile la proiectarea soluției.

Source