O societate infiintata in mod legal iti ofera mai multe oportunitati cum ar fi faptul ca poti sa obtii finantare din fonduri europene, posibilitatea de contractare a unui credit, de a avea salariati, de a colabora cu alte firme si in general de a colabora mai simplu cu furnizorii si clientii. Iata 4 lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre infiintare srl in Romania.
1. Alegerea denumirii pentru infiintare firma
Acest lucru este mai important pentru unii antreprenori decat pentru altii. Cu toate acestea, este bine sa alegi o denumire care sa reprezinta firma pe care o infiintezi si activitatea pe care o desfasori. Numele ar trebui sa fie usor de tinut minte si sa sune bine, mai ales daca intentionezi sa-ti construiesti un brand in jurul sau.
Pentru stabilirea denumirii unei firme, va trebui sa te pregatesti de obicei cu 3 variante, pentru ca acestea vor fi verificate la Registrul Comertului si este important ca denumirea finala sa fie unica.
2. De ce documente ai nevoie pentru infiintare firma?
Dosarul pe care il vei depune la ONRC va trebui sa contina urmatoarele documente:
– copie CI asociat unic sau copii CI pentru toti asociatii, daca sunt mai multi
– copie CI administrator firma (daca este alta persoana decat asociatul)
– declaratii asociati/ administratori
– actul constitutiv al societatii
– specimen de semnatura pentru infiintare srl
– copie dupa contractul de spatiu in care firma va avea sediul (poate fi un spatiu privat, inchiriat sau gazduire la sediul unui avocat)
– contract de comodat si adeverinta de la Asociatia de proprietari de la viitorul sediu (daca este cazul).
3. Cat costa sa-ti infiintezi o firma SRL si cine se ocupa de acest lucru?
Poti alege sa te ocupi personal de depunerea dosarului la Registrul Comertului pentru infiintare srl. O alta varianta ar fi sa apelezi la un avocat sau la o firma care se ocupa de infiintari srl-uri.
Orientativ, va fi nevoie sa achiti o taxa de circa 130 lei la Registrul Comertului, sa depui un capital social de cel putin 200 de lei in banca, iar daca apelezi la terti pentru depunerea dosarului de infiintare firma, poti plati undeva intre 450 si 900 de lei.
4. Cat timp dureaza infiintarea unei firme?
Dupa depunerea dosarului cu actele necesare la Registrul Comertului, in 2 – 3 zile vei primi confirmarea ca dosarul a fost aprobat si firma infiintata. In continuare, va trebui sa mai astepti cateva zile pentru a primi prin posta documentele in original. Desigur, poti opta pentru ridicarea acestora in mod direct de la Registrul Comertului.
Iata ce documente vei primi de la Registrul Comertului ca urmare a infiintarii firmei:
– Certificatul de inregistrare al firmei
– Certificat constatator pentru infiintare srl
– Factura pentru plata efectuata la ONRC
– Rezolutia privind cererea de inregistrare a firmei
Lansarea unei afaceri este o decizie importanta pentru orice viitor antreprenor, iar drumul spre succes poate sa inceapa cu mai putina birocratie, stres si bataie de cap daca apelezi la serviciile de infiintari firme oferite de AxACont Romania.