1. O zona unicat in Europa
Clisura Dunarii este zona unde Dunarea este foarte ingusta, avand si portiuni cu 230 de metri latimea fluviului. Acest lucru a dus la denumirea zonei Defileul Dunarii sau Cazanele Dunarii, fiind o portiune unde peretii de calcar care marginesc de-o parte si de alta fluviul sunt foarte inalti. Dincolo de spectaculozitatea peisajului, aceasta zona este foarte importanta si prin prisma biodiversitatii. In consecinta atunci cand alegi sa vizitezi Defileul Dunarii, te vei bucura de o regiune unica a Europei.
2. Peisaje de vis
Un al doilea motiv pentru care sa ajungi in zona il reprezinta peisajele de vis. Indiferent daca te afli pe malul Dunarii, in barcile care organizeaza plimbari pe Dunare ori daca te afli deasupra peretilor stancosi, peisajele sunt cu adevarat fara cuvinte.
3. Numeroase obiective turistice
Un al treilea motiv este dat de numeroasele obiective turistice care pot fi vizitate pe langa Clisura Dunarii. Aici regasim Pestera Ponicova si Pestera Veterani. Tabula Traiana este o alta atractie turistica, aceasta fiind o placa comemorativa aflata pe malul sarbesc, placa ridicata de Imparatul Traian in urma victoriei Imperiului Roman. Capul lui Decebal si Manastirea Mraconia sunt printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate.
Avraam Travel te duce in Clisura Dunarii
Daca aceste motive te-au convins ca merita sa ajungi cat de curand in zona Clisurii Dunarii, atunci trebuie sa stii ca agentia de turism Avraam Travel iti propune o excursie in Clisura. Vorbim despre o excursie de 4 zile pe traseul Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Baile Herculane – Oravita si retur in Bucuresti.
In prima zi se ajunge la Drobeta Turnu Severin si de aici se intra pe Defileul Dunarii. Se ajunge in Golful Dubova, unde se va organiza o croaziera pe Dunare. Croaziera in Clisura Dunarii va include observarea sau vizitarea celor mai importante obiective turistice amintite anterior: Tabula Traiana, Chipul regelui dac Decebal, Cazanele Mici, Cazanele Mari, Manastirea Mraconia, Pestera Veterani si Pestera Ponicova.
Tot in cadrul primei zile se viziteaza Manastirea Sf. Ana din Orsova. Ziua a doua inseamna vizitarea Morilor de apa de la Eftimie Murgu, Cheile Rudariei, Izbucul si Cascada Bigar, plimbarea cu trenul pe ruta Anina-Oravita, prima cale ferata montana din Romania, si vizitarea Primei Farmacii Montanistice din Oravita.
Urmeaza ziua a treia cu drumetii la Ochiul Bei si Cascada Beusnita. Din zona Cheile Nerei traseul continua spre Baia de Arama si Ponoarele pentru a vedea „Podul lui Dumnezeu”. In ultima zi se ajunge la Manastirea Tismana si la operele de arta ala marelui Constantin Brancusi din Targu Jiu. Itinerarul continua la Pestera Polovragi, iar de aici drumul continua prin Ramnicu Valcea si Horezu inspre Bucuresti.