Tendintele modei trezesc interesul tuturor, dar, uneori, acordam insuficienta atentie detaliilor care fac diferenta intre un look simplist si unul interesant: accesoriile. Si  pentru ca petrecem cele mai multe ore din zi la serviciu, este oportun sa cunoastem ce inseamna accesorizarea corecta a tinutelor office. Gasiti, asadar, o serie de sfaturi utile in minighidul care urmeaza.

Cum se combina cel mai bine metalele  

Exista o regula devenita clasica, mai cu seama in privinta tinutelor office: aurul si argintul nu se poarta impreuna, ci separat. Ratiunile sunt, in primul rand, estetice – tonurile de aur galben sunt calde si se potrivesc vizual cu tonuri similare de vestimentatie. In schimb, argintul este perceput ca nuanta rece (gri deschis), deci este potrivit altor tipuri de culori.

Tonurile neutre evidentiaza accesoriile 

Pentru tinutele de birou, alegerea nuantelor neutre este salvatoare; albul, pastelurile, bronzul permit valorizarea accesoriilor. Pentru cine refuza astfel de optiuni, culorile inchise reprezinta o solutie, cu o recomandare: accesorii in tonuri diferite– complementare (turcoaz pentru o tinuta verde pastel, aurii pentru vestimentatie crem) sau contrastante (argintiu, auriu, pastel pentru tonuri inchise–negru, bleumarin, maro etc.).

Accesoriile pot fi utile si estetice deopotriva 

Pentru o tinuta de zi sunt indicate gentile generoase, inclusiv cele de dimensiuni considerabile, care pot imita forma unei valizei si pot contine tot ce este necesar. Astfel de modele sunt excelente mai cu seama atunci cand orele de lucru preced antrenamentele de fitness sau inot. In plus, tinuta se poate completa cu o curea in talie, o pereche de balerini practici si confortabili sau cu pantofi cu toc comod.

Machiajul discret pune in valoare intreaga tinuta 

Alegerea vestimentatiei corespunzatoare si completarea acesteia trebuie sa fie complimentate de utilizarea unui machiaj potrivit; in cazul tinutelor office cel mai indicat este un make-up discret, de zi. Asadar, un blush natural, tonuri simple, asortate intregului look, pot evidentia fara pic de efort frumusetea persoanei care le poarta.

Cerceii aduc un plus de lumina pe chip 

Tip pandant, cu buton, in varii forme–cutia de bijuterii a unei femei poate contine modele variate, de la clasicul aur galben pana la noua colectie de cercei de argint. Cei lungi si subtiri sunt perfecti pentru coafurile elegante si pun in valoare linia unui gat discret descoperit de reverul unei camasi. Exemplarele simple, insa, pot contine forme si detalii aparte care confera un plus de lumina oricarui chip.

Forma decolteului dicteaza accesoriile de la gat

Pentru camasa clasica este potrivit un colier sau lantisor subțire, la baza gatului, vizibil cu primul buton deschis. Dimpotrivă, modelele mai lungi sunt potrivite pe decolteuri inalte (helanca, pulover, rever inchis). Unui decolteul rotund i se potrivesc interesant coliere scurte, celui foarte lat (tip banda, inima sau barca), i se recomanda o bijuterie complementara – lantisor cu pandantiv, poate chiar un model cu mai multe fire sau cu medalioane de diferite dimensiuni.

Accesoriile se aleg si in functie de materialul vestimentatiei

Este putin probabil ca o rochie eleganta din matase naturala sa mearga cu niste accesorii din plastic colorat sau incaltaminte sport, la fel cum cerceii candelabru (de seara) nu se potrivesc prea bine vestimentatiei de birou. De asemenea, alegerea unui pulover din lana atrage renuntarea la pandantive si cercei lungi, pentru a evita deteriorarea materialului textil. Mai potrivita in acest caz ar fi combinarea unei bratari asortate la o pereche de cercei studs (cu surub).

Inelele se poarta pe o manichiura atent ingrijita

Cea mai importanta regula in asortarea inelelor este mentinerea echilibrului intre forme, culori si tema acestora. De exemplu, o rochie intunecata sau un costum office se combina cu un singur inel de dimensiuni mari, uni sau multicolor, pentru a „trezi la viata” ansamblul vestimentar. In general, aceste bijuterii ar trebui sa fie discrete si purtate cu o manichiura minimalista, fara culori sau adaosuri stridente.

Alegerea accesoriilor poate fi dictata si de sezon

Accesoriile colorate sunt specifice in zilele de primavara si vara – verde intens, galben, fuchsia, portocaliu sunt nuantele perfecte pentru bijuterii, curele, esarfe, posete. Un plus de culoare poate fi incercat si la incaltaminte – rosu, albastru electric sau elemente multicolore; oricare se potriveste unei rochii negre sau unei tinute in tonuri neutre.

Scopul accesorizarii este echilibrul estetic 

Este recomandat sa ai drept tinta obtinerea unui echilibru vizual, posibil de atins daca respecti proportiile. De exemplu, un colier de dimensiuni mari „cere“ niste cercei minimali, poate chiar absenti. In schimb, cerceilor vizibil accentuati, tip pandant sau plini de culoare, li se potriveste fie un colier simplu si delicat, fie renuntarea la acesta.

Asadar, fara excese, fiindca tinutele office promoveaza grija pentru echilibru– ingredientul perfect in orice domeniu.

noiembrie 17th, 2021 by

Source