Masa in familie este o bucurie, fie in weekend, intr-o zi obisnuita a saptamanii sau de sarbatori. Iata mai jos doua retete delicioase.
Risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant
Ingrediente:
– 300 g pulpe de pui dezosate, taiate in cuburi;
– un carnat Plai picant taiat felii (120 g aproximativ);
– 2 linguri ulei de floarea soarelui;
– 250 g orez cu bob rotund;
– o ceapa medie tocata marunt;
– 1-2 catei de usturoi taiati in felii;
– 100 g de mazare boabe;
– 1,5 l de supa de pasare;
– sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Incepeti prin a sota usor ceapa si usturoiul intr-o cratita la o temperatura joasa timp de 4-5 minute, iar apoi adaugati cuburile de pui, amestecand constant. Dupa ce au trecut inca 5 minute, adaugati si feliile de carnat. Atunci cand puiul s-a rumenit usor, turnati orezul si amestecati timp de inca doua minute.
Urmatorul pas este sa adaugati cate un polonic cu supa calda si sa amestecati pentru a obtine o compozitie omogena. Atunci cand au mai ramas doar 1-2 polonice de turnat, adaugati condimentele si mazarea impreuna cu restul de supa. Amestecati pana obtineti un aspect cremos, iar apoi serviti risotto-ul cu salata verde.
Rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt
Ruulourile din tortilla vor fi cu siguranta pe placul celor mici, mai ales datorita aspectului lor modern.
Ingrediente (4 portii):
– 150 de grame de felii subtiri de muschi file taranesc;
– 125 de grame de lebar curatat de mat;
– 75 de grame de maioneza;
– 4 tortilla;
– 150 de grame de crema de branza;
– 125 de grame de ardei gras copt;
– 3 fire de ceapa verde (fara frunze), tocate marunt;
– 12-15 fire de patrunjel verde;
Mod de preparare:
In primul rand, trebuie sa amestecati maioneza cu ceapa verde tocata si ungeti cele 4 tortilla cu crema de branza. Urmatorul pas este sa asezati frunzele de patrunjel si feliile de muschi file deasupra. Acestea trebuie unse cu maioneza amestecata cu ceapa, iar apoi trebuie sa adaugati feliile de ardei copt si lebarul.
Rulati feliile de tortilla si inveliti-le in folie alimentara, iar apoi adaugati-le in frigider si lasati-le acolo 2-3 ore. Scoateti folia, taiati-le felii si oferiti-le celor mici alaturi de salata verde si chipsuri de cartofi!
Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, a fost infiintata in anul 1984, la Vaslui, sub numele de Industria Carnii, iar in prezent detine o fabrica cu o capacitate extinsa de productie si 21 de magazine proprii.