A decide cu privire la cel mai bun material pentru chiuveta dvs. de bucătărie este greu, așa că acest ghid a fost creat pentru a ajuta la eliminarea unor presiuni. Vom discuta despre avantajele și dezavantajele chiuvetelor de bucătărie din oțel inoxidabil, compozit din granit și ceramică pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la cea potrivită pentru dvs.

Alegerea chiuvetei de bucătărie potrivită este absolut vitală, la urma urmei, nu este un lucru pe care îl înlocuiți în fiecare an, așa cum ați putea face un prosop sau pernele de pe pat. Dacă obțineți o chiuvetă greșită, poate fi o greșeală costisitoare și care necesită mult timp să corectați. Dar, având o varietate atât de mare de materiale pentru chiuvete de bucătărie și o gamă și mai largă de prețuri, de unde știi care este cel mai potrivit pentru bucătăria ta? În acest ghid vom analiza diferitele tipuri de chiuvete de bucătărie și vom discuta despre avantajele și dezavantajele acestora, precum și despre recomandarea câtorva dintre preferatele noastre.

Chiuvete din oțel inoxidabil
Chiuvete de bucătărie din oțel inoxidabil sunt încă cele mai populare chiuvete din Marea Britanie și, cu o mare varietate de dimensiuni, forme și chiar finisaje disponibile, există cel mai adesea o chiuvetă din oțel inoxidabil pentru a se potrivi nevoilor tuturor. Chiuvetele din oțel inoxidabil au o întreținere foarte redusă; sunt rezistente la coroziune și rugină și, atâta timp cât sunt îngrijite corespunzător și șterse după fiecare utilizare, nu ar trebui să se păteze.

Dur, neted și întotdeauna curat datorită stratului pasiv – chiuveta din oțel inoxidabil. Cu greu devine mai bun decât asta. Murdăria rămâne la suprafață. O ștergere și orice pete de pe chiuvetă au dispărut. Urme de calcar, de asemenea. Aproape. Adesea, este suficient doar să ștergeți chiuveta din oțel inoxidabil cu o cârpă umedă. Se pot folosi produse de curățare speciale pentru a îndepărta calcarul mai încăpățânat.

Igienic: neted și neporos
Ai picurat niște suc de portocale în chiuvetă? Câteva bucăți de carne s-au strecurat în chiuvetă în timp ce te spălai? Nu este nevoie să vă faceți griji! Oțelul inoxidabil este cel mai bun apărător. Blochează totul. Și acolo unde nu poate pătrunde nimic, nu se pot acumula bacterii. Totul este impecabil de curat. Pur și simplu dați o ștergere rapidă și ați terminat.

Pentru cea mai durabilă chiuvetă din oțel inoxidabil, producătorii recomandă de obicei proprietarului casei să aleagă una cu ecartament inferior, adică o suprafață mai groasă. Cu toate acestea, un ghid recent al Consumer Reports Reports a fost diferit de opinia respectivă. În concluziile lor, ecartamentul specific al chiuvetelor cu ecartament 18-23 pe care le-au testat nu a avut niciun efect asupra durabilității. Oricare dintre acestea este extrem de durabil în multe condiții. Ar trebui să mergeți la o chiuvetă de 14-16 pentru a vedea o diferență remarcabilă. Cu toate acestea, este înțelept să alegeți un finisaj satinat sau periat pentru a evita micile zgârieturi inevitabile pe care le va provoca utilizarea normală. Este puțin probabil ca o chiuvetă din oțel inoxidabil să se păteze, dar acizii, înălbitorul și sarea pot provoca sablare dacă sunt lăsate la suprafață pentru o perioadă lungă de timp. Oțelul inoxidabil este rezistent la căldură și la majoritatea substanțelor chimice, motiv pentru care acestea sunt, de asemenea, alegerea majorității chiuvetelor de laborator.

Source