Emisiunea, alcătuită din 2 mărci poștale, 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”, va fi introdusă în circulație vineri, 4 august 2023.

Pe primul timbru, cu valoarea nominală de 4,70 lei, este redată imaginea Mausoleului Eroilor din Mărășești, alături de portretul lui Pimen Georgescu, fostul mitropolit al Moldovei între 1909-1934, unul din promotorii ideii pentru construirea mausoleului.

Mausoleul Eroilor din Mărășești este primul mare proiect național înfăptuit de societatea românească după unirea tuturor provinciilor istorice la 1 Decembrie 1918. În 1919, la Congresul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, mitropolitul a propus ridicarea unei Biserici a Neamului, pe locul luptelor de la Mărășești, ca un altar unde văduvele, orfanii de război și societatea românescă să cinstească amintirea celor căzuți în luptele din Primul Război Mondial.

Pe al doilea timbru, cu valoarea nominală de 9 lei, este ilustrat portretul generalului Constantin Christescu, unul dintre cei mai importanți strategi militari din Primul Război Mondial, cel care a gândit planurile celebrei bătălii de la Mărășești din vara anului 1917.

Pe colița emisiunii, având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei, sunt redate în compoziția grafică, următoarele elemente: în partea superioară – detaliu din cupola Mausoleului, cu redarea crucii, iar în laterale, medalia (avers și revers) dedicată Eroilor neamului și Mausoleului, medalie emisă în perioada Regalității.

 

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Vrancei și Consiliului Județean Vrancea, pentru colaborarea la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de Vineri, 04 august, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

[email protected]

Source