07.01.2023

Asociaţia Green Space Olteniţa are ca obiectiv principal protejarea şi conservarea mediului natural din zonă. Însă, pe lângă proiectele de mediu, organizăm ocazional şi evenimente de natură umanitară.

Astfel că, în data de 21 decembrie 2022, Asociația Green Space a desfășurat o acţiune ce a vizat o școală parteneră din mediul rural, care din păcate se află într-o zonă afectata de subdezvoltarea economică.

Acţiunea „Crăciunul pentru toți” face parte din proiectul A.G.S.O  Help! şi avut ca scop misiunea de a aduce un zâmbet în prag de sărbători copiilor din zonele din comunitate mai sărace dar și de a promova tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă prin decorarea bradului de Crăciun și recitarea unor poezii și colinde tradiționale românești.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără finanţarea prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow iar astfel am reuşit să aducem lumină și bucurie în ochii copiilor de nivel primar, de la Școala  Gimnazială nr 2 Ulmeni, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Bucuria cu care elevii au promovat tradiţiile, fericirea cu care au împodobit bradul împreună şi au recitat colindele, ne–a făcut să realizăm că ne-am îndeplinit scopul, iar obiectivele proiectului au fost îndeplinite. Dobândind un set de valori, cunoștințe și sentimente,  credem cu tărie că elevii vor avea un parcurs şcolar benefic și vor privi unitatea de învăţământ şi ca un loc primitor şi călduros, un mediu de unde nu trebuie să lipsească.” – Criveţeanu Cristiana, Preşedinte Asociaţie

Mulţumim posibilităţilor oferite de programul Start ONG, un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatţe, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor publice şi grupurilor informale de iniţiativă.”

Vă urez tuturor un an nou cât mai bun şi plin de realizări!

Pentru mai multe detalii și informații cu privire la activitățile asociației, ne puteți contacta prin email la adresa [email protected], prin apel sau Whatsapp la numărul de telefon 0755503679 sau prin intermediul platformelor de socializare Facebook (Asociaţia Green Space Oltenita) şi Instagram (greenspace.oltenita).

Proiect finantat prin:

start ongact for tomorowagso