Acest tratament poate dura între șase luni și doi ani, așa că este important să te asiguri că faci tot ce poți pentru ca procesul să fie cât mai ușor. Iată care sunt sfaturile medicilor de la Identify din Baia Mare:

Evitați consumul sau spartul în dinți al alimentelor dure!

Unele persoane consideră că decojirea nucilor, alunelor sau fisticului cu dinții este o un lucru banal. Această practică este total incorectă și dăunătoare, deoarece dinții nu au fost creați pentru a face acest lucru, mai ales în timp ce se află sub tratament ortodontic.

Aparatul dentar se poate slăbi sau chiar cădea în timp, iar dinții se pot fractura sau crăpa ca urmare a forțelor aplicate asupra lor. De asemenea, nu este o idee bună să consumați nimic greu de mestecat, deoarece aparatul dentar s-ar putea îndoi sau rupe în timpul consumului.

Alimentele care sunt mai flexibile (mai moi) vor facilita masticația, ceea ce va face mai simplă acomodarea cu aparatul dentar.

Evitați rosul obiectelor sau al unghiilor!

Un obicei nociv pentru aparatul dumneavoastră dentar este rosul pixului sau mușcatul creionelor. Aceste ticuri trebuie eliminate instant din obiceiurile dvs. zilnice sau pe care le manifestați în situații stresante.

Dacă mai sus spuneam că alimentele tari pot deteliora dinților, mestecatul sau mușcatul obiectelor nealimentare ar putea provoca daune la fel de mari și ireversibile.

Rosul unghiilor trebuie, de asemenea, eliminat cât mai repede posibil. Acest obicei  poate duce la deteriorări costisitoare ale aparatului, ceea ce poate influența rezultatul final sau poate chiar prelungi durata tratamentului.

Nu amânați sau anulați controalelor periodice la ortodont!

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care, din păcate, tot mai mulți pacienți o fac, este să își amâne controalele de ajustare ale aparatului dentar. Prin amânarea acestora nu faceți decât să prelungiți cursul tratamentului și, în unele cazuri, să îi influențați eșecul.

Vizitele lunare sunt foarte importante și sunt gândite astfel încât medicul dvs. ortodont să vă supravegheze evoluția tratamentului și să regleze aparatul în funcție de progresele făcute de acesta.

Medicii ortodonți din clinica stomatologică Identify vă sfătuiesc să acordați o grijă deosebită aparatului dentar, deoarece acesta este singurul care vă poate rezolva problemele estetice și funcționale în cel mai scurt timp.

Contact:

str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare – 0362 424 228

Bdul. Republicii, nr. 22, Baia Mare – 0737 532 022

str. Tineretului, nr. 9 – 11, Târgu Lăpuș – 0746 906 368

[email protected]

www.dentify.ro

Source